Magunkról

A BSE történetéről     

 

Egyesületünk 1990. április 17-én alakult a Rozmaring Klub Hármashatárhegyi bázisán. Az alapító tagok a megszűnt Rozmaring Tsz Sárkányrepülő Szakosztájából  kerültek ki és Budai Sárkányrepülő Egyesületként  került bejegyzésre Tóth Isván (Dongó) vezetésével és 19 alapító taggal. (Köztük: Bertók Attila sárkányrepülő világbajnok, Feldhoffer András, Kerekes László a SzRSz elnöke,  Hegyi Endre többszörös magyar bajnok konstruktőr, Csiga Sándor, Sobor Imre,  Halmos Péter és Szikszay László…)

Az Egyesület minden tekintetben a Rozmaring utódszervezetének tekintette magát és követte, tisztelte a kialakult hagyományokat, amelyet Vörösmarty László áldozatos és lelkiismeretes klubvezetői munkássága alatt alakított ki.

A nyolcvanas évek elejétől kezdődően a Rozmaring Klub meghatározó jelentőséggel bírt a hazai sárkányrepülő életben. és a hazai sárkányrepülés színe -java tölünk került ki.

A 80-as évek elején a Fekete Kornélia-Hegyi Endre-Várkonyi Mklós alkotott bajnok trió, majd a 80-as évek végén 90-es évek elején Csiga Sándor és Sobor Imre hozott a klubnak dicsőséget.

Hegyi Endre több hazai sárkányrepülő építőjeként, konstruktőreként szintén nevet szerzett a Rozmaring Klubnak.

Mindazonáltal Bertók Attila – a BSE örökös tagja- a egyesületünk máig legeredményesebb sportolója…-2007-ben világbajnokságot nyert!!

Dongó  1998 -ban történt tragikus balesete után Halmos Péter (Pamír) vette át az egyesület vezetését és általa a klub új profillal, a siklóernyőzéssel bővült.

Pamír hallatlanul színes egyéniségével vidám, jókedvű, összetartó csapattá kovácsolta az egyesületet. 2006. decemberében tartós külföldi tartózkodása végett lemondott és helyét Fekete Kornéliának adta át.

A 2008-as alapszabály módosítás folytán a szervezet neve Budai Siklórepülő Egyesületre módosult.

Rövidtávú célunk: a repült órák növelése, több közös rendezvény szervezése, utánpótlás nevelés.

Hosszútávú célunk: az egyesület sport eredményeinek javítása, valamint önellátó sporttámogatási rendszer kialakítása.

Szeretnénk ismét a magyar siklórepülő élet  jelentős, meghatározó szereplőjévé válni!

                                                                                                                                                                         Fekete Kornélia

              elnök

Budai Siklórepülő Egyesület

székhely és levelezési cím:2461 Tárnok, Rákóczi út 94.

bankszámlaszám:Kereskedelmi és Hitelbank

10403136-50526578-48481009

 tel: 20/7776829, email: bse.hhh@gmail.com

adószám:19174253-1-13

cégjegyzékszám: 13Pk.60808/1990